Epäonnistumisen ABC

Meistä jokainen kokee pettymyksiä aina joskus. Itse olen niitä, joka on suunnitellut elämänsä pääpiirteet jo seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Se on väistämättäkin ajanut pettymyksiin, jos matkaan tulee mutka. Vastavuoroisesti haaveiden saavuttaminen saa tuntemaan elämän todella ihmeelliseksi: miten tämä kaikki on oikein voinut tapahtua.

Elämästä tekee niin pirukseen mielenkiintoista onnen ja pettymyksien välissä tasapainoilu. Molemmat kuuluvat elämään. Mutta mitä jos tuleekin ylitsepääsemätön pettymys? Maailma tuntuu pysähtyvän. Jokainen maailman pikkuinenkin partikkeli tuntuu olevan vastaan.

Silloin laittaisin katsottavaksi jokaiselle tämän Mika Poutalan videon. Se tuntui tärkeältä nähdä, vaikkei elämässä juuri nyt olekaan suuria vaikeuksia. Vaikka olympialaiset eivät kiinnostaisi tai Poutala on vieras heppu, niin sillä ei ole mitään merkitystä. Videon pitkästä kestosta huolimatta katsoin sen kaksi kertaa. Poutalan ajatus oli mielestäni niin nerokas ja inspiroiva.

Ja onhan se totta, ettei urheilija voi menestyä, jos ei vihaisi tietyllä tasolla häviämistä. Useimmiten kuitenkin ennen voittoa tulee monen monta häviötä. Tällä omalla huikealla 20 vuotisen historiani aikana olen kasvanut ihmisenä eniten juuri silloin, kun olen epäonnistunut. Silloin ne tuntuivat häpeältä ja isolta pudotukselta, mutta nyt koen niiden olleen tärkeitä. Ja ennen kaikkea olen ymmärtänyt, että niistä on aina päästy yli.

Inspiroivaa ja energista viikkoa!

Hallanheimo Piia

Ps. Olin kirjoittanut tämän jo helmikuussa olympialaisten aikaan, mutta olin ihan unohtanut julkaista. Silloin myös Poutalan videokin on julkaistu.

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *