Mihin tulevaisuus vie?

Olin pienenä innokas esiintyjä. Jonkin aikaa taisin väittää, että musta tulis näyttelijä. Vauvakirjani on täynnä piirroksiani ja nyt vanhempanakin olen käynyt muutamia kertoja taideleirillä. Moni kyselikin jo pikku-Piialta, että tuleeko siitä taiteilija. Ajatus pelkästä taiteilijasta ei innostanut meikäläistä, ja koko yläasteen ajan haaveilin olevani joku päivä arkkitehti.

Olen aina ollut kova analysoimaan mainoksia ja kiinnostunut audiovisuaalisesta viestinnästä. Kahdeksannella luokalla hain Tohloppiin, Ylen Tampereen toimipisteeseen, TET-harjoitteluun. Siellä pääsin tutustumaan monipuolisesti televisiotuotantoon ja keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa.

Tietysti olen halunnut myös päästä lukemaan valtiotieteitä. Kiinnostus yhteiskunnan muutoksiin ja toimintatapoihin on ajanut minut myös kunnallisvaaliehdokkaaksi. Haaveilin myös valmistumisesta lakimieheksi, koska minulla on ollut aina voimakas halu puolustaa oikeudenmukaisuutta.

No sittenpä pääsin lukioon. Meillä oli super innokas maantiedon opettaja, ja niinpä innostuin aineesta valtavasti. Nyt minua kiinnostaa kaikki mahdollinen mantsaan liittyvä (pois lukien maalajit ja mineraalit…). Erityisesti sääilmiöt (luonnon maantiede) ovat heikkouteni. Olisinpa lukenut fysiikkaa lukiossa enemmän, niin saattaisin hakea keväällä meteorologiksi. Lisäksi olen viihtynyt aina tilan töiden parissa, minkä vuoksi suomalaisen maatalouden ahdingosta huolimatta haluaisin olla myös maanviljelijä.

Edelleen haluisin tehdä vaikka ja mitä, mutta nyt olen päättänyt hakea luokanopettajaksi. Kokisin silloin tekeväni merkityksellistä työtä. Haluaisin olla innostava opettaja, joka tekisi kaikkensa auttaakseen lapsia löytämään omat vahvuutensa. Haluaisin myös luoda ja kehittää motivoivampia oppimistapoja. Liian monella lapsella ja nuorella on tällä hetkellä negatiivinen suhtautuminen kouluun. Koulun pitäisi olla kaikille kivaa ja innostavaa.

En ole koskaan ollut kiinnostunut vain yhdestä alasta. Osa lukiokavereista sanoo, etteivät he oikein tiedä, mikä heitä kiinnostaisi tulevaisuudessa. Mulla ongelmana on ollut lähinnä valinnan vaikeus – voisinpa tehdä kaikkea! Haavelistalla on ollut myös copywriter, poliisi, kauppatieteetfysio- ja ravintoterapeuttirajavartiolaitos……..

Tsemppiä kaikille kevään yhteishakuihin! Vaikka mieli olisikin ahdistunut ja tulevaisuus näyttäisi vaikeasti tulkittavalta, uskokaa itseenne. Kaikki järjestyy lopulta varmasti, meistä voi tulla ihan mitä vaan!

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *