Laadukasta rakentamista

Monien usko talouskasvuun on lisääntynyt, mikä heijastuu myös siihen, että Turun seudulla rakennetaan tällä hetkellä todella paljon. Turussakin pohditaan paljon, miten saadaan kestäviä ratkaisuja keskusta-alueen viihtyvyyden ja houkuttelevuuden lisäämiseksi.

Tunnin juna ja Logomon alue ovat puhuttaneet paljon. Niistä keskusteltiin myös Rakennusteollisuus RT ry:n järjestämässä tilaisuudessa 11.1. Tunnin juna olisi kallis investointi, mutta se toisi helpotusta muun muassa monille niille, jotka käyvät Turun seudulta Helsingissä töissä. Logomon alueen keskustaa ”lähemmäksi” tuominen (esim. uudella sillalla) taas lisäisi alueen hyötykäyttöä.

Kuka pelkää kasvua? -paneelikeskustelussa Hanna Kolehmainen (toimitusjohtaja, Hartela Oy), Hanna Munter (toimitusjohtaja, Varsinais-Suomen Yrittäjät, Someron kaupungin valtuutettu), Elias Oikarinen (akatemiatutkija, Turun yliopisto), Saara Ilvessalo (Turun kaupunginvaltuutettu, rakennuslautakunnan pj.) ja Minna Arve (Turun kauppakamarin toimitusjohtaja, Turun kaupunginvaltuutettu).

Muutokset vaativat paljon selvityksiä, eikä suuria muutoksia ole syytä tehdä hätiköiden. Monet rakennukset on tehty nopealla aikataululla ja kiireellä, minkä seurauksena niissä on ilmennyt lukuisia ongelmia. Kaupungin pitäisi panostaa laatuun ja välttää liian tiukkoja aikatauluja rakentamisessa. Laatu maksaa aina, mutta vielä enemmän maksavat myöhemmin ilmestyvät korjauskulut.

Tilaisuuden jälkeen oli mahdollisuus keskustella muiden osallistujien kanssa. Kuvassa vieressäni on rakennusliikkeen edustaja ja turkulaisia kuntavaaliehdokkaita.

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *