Suomi 100

Nyt on käsillä sen verran iso ja tärkeä juhla, ettei oikein löydy sanoja, jotka kuvaisivat tarpeeksi tätä tunnetta ja kiitollisuutta. Lukiossa opin viimeistään kirjoittamaan aiheesta kuin aiheesta, mutta nyt en tiedä mitä kirjoittaa. Haluan kuitenkin omistaa tälle juhlapäivälle oman kirjoituksen osoittaakseni, kuinka paljon se minulle merkitsee.

Itsenäisyytemme tuntuu pyhältä asialta. Siihen sisältyy niin paljon tarinoita ja tunnetta. Kunnioitusta ja arvostusta. En koe tarpeelliseksi luetella tässä kirjoituksessa maamme ylpeyden aiheita, koska niitä on varmasti monet saanut lukea jo riittämiin. Haluan kiittää ja katsoa tulevaan.

Repoveden kansallispuisto, Kouvola

Lemmenjoen kansallispuisto, Inari

Kiitos jokaiselle, joka on taistellut Suomen itsenäisyyden puolesta. Tässä kohtaa muistelen erityisesti molempia isoisiäni, jotka olivat myös rintamalla. Molemmat haavoittuivat, mutta selvisivät rintamalta kotiin. Pienenä Papan sylissä istuessa en ymmärtänyt, mitä kaikkea hän oli yhdessä monien muiden sotaveteraanien ja lottien kanssa tehneet tulevaisuutemme eteen. Jos olisi vielä mahdollista, haluaisin antaa kiitollisen halauksen.

Haluan myös kiittää sotien jälkeen Suomea eteenpäin vieneitä. Suomi ei ollut tällainen sodan päätyttyä. Jotta olemme saaneet aikaan tällaisen yhteiskunnan, on tähän päivään mennessä tultu pitkä tie.

Turku

Ja tulevasta. Suomen täyttäessä 100 vuotta se ei ole kuitenkaan valmis. Tuskin koskaan. Meitä jokaista tarvitaan – niin sen kehittämisessä kuin pystyssä pitämisessä. Vaikkei esim. politiikka kiinnostaisikaan, niin maamme eteen pystyy tekemään pienilläkin teoilla paljon. Se, että pidät läheisesi mukana yhteiskuntamme kelkassa, on suuri ja merkityksellinen teko. Oli sitten miten valoisa tai synkkä aika, kaikkia pitää tukea ja auttaa, tietysti omien voimien rajoissa. Ollaan kiitollisia, eikä pidetä mitään itsestäänselvyytenä.

Kilpisjärvi

Saana-tunturi

Isokuru, Pyhä

Tänään vielä aamun itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen jälkeen olin yhdessä monen muun kanssa kunniavartiossa laskemassa havuseppeleet jokaiselle sankarihaudalle. Hetki oli kaunis ja luontoäiti kyllä antoi parastaan.

Niin rakas synnyinmaa. Suomi <3

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *