#whomademyclothes

”24. huhtikuuta tulee kuluneeksi tasan neljä vuotta siitä, kun Rana Plazan vaatetehdas romahti Bangladeshissa. 1 133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi tehdasrakennuksen romahduksen vuosipäivän yhteydessä vietetään Vaatevallankumousta. Kevään 2017 Vaatevallankumous tehdään 24.–30. huhtikuuta” (Lähde: Fashionrevolution)

Vaatevallankumous on kansainvälinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa.

Monikansalliset yritykset H&M, Zara yms. ovat olleet monesti suurennuslasin alla juuri työntekijöiden olojen ja huonon palkkauksen vuoksi. On järkyttävää, että joku on voinut menettää henkensä uuden muodikkaan paidan vuoksi. Jo pelkästään olot, joissa monet joutuvat työskentelemään ovat epäinhimilliset. Yksikään ihminen täällä maailmassa ei ansaitse sellaisia oloja. Yhteiskunnalla ja yrityksillä on vastuu. Meillä kuluttajilla on valta valita.

Vaateteollisuus on yksi niistä aiheista, joista mulla on paljon sanottavaa. Ajattelin kirjoitella joku päivä vaateteollisuuden kemikaalien käytöstä ja ympäristöhaitoista. Jos haluaa omilla valinnoillaan olla mukana ”parantamassa maailmaa”, niin tässä on yksi arkinen asia, jossa meillä monilla olisi varmasti parannettavaa ja pohdittavaa.

Vaatikaamme ketjuja kertomaan #whomademyclothes ja missä. Keskustelua voi lukea lisää somessa tunnisteilla #fashionrevolution #vaatevallankumous #whomademyclothes ja lisätietoa löydät täältä.

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *