Miksi Keskusta?

Kun kerroin lähteväni ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, toinen siskoistani totesi: ”Turussa joudut kyllä perustelemaan useaan otteeseen, miksi oot just Keskustan listoilla.” Onhan se totta, kun tarkastelee vuoden 2012 Turun kaupunginvaltuuston paikkojen jakautumista. Turussa Keskusta ei yllä kolmen suurimman puolueen joukkoon, kun taas valtakunnallisesti sillä on vahva kannatus.

Keskustaa pidetään monesti pelkkänä maanviljelijöiden puolueena. Mutta se ei ole sitä vain puolustaessaan kotimaista ja vastuullista ruoan tuotantoa, vaan sijoittuessaan poliittisella vasemmisto-oikeisto-janalla keskelle, puolue edustaa monella tavalla ajattelevia.

Politiikassa ja vaaleissa kansan saa närkästymään poliitikoiden lupaukset, joita ei pidetä. Olen samasta syystä joutunut pettymään useasti. Puoluepolitiikkaan pitäisi löytyä jälleen rehellisyys ja avoimuus. En siis ole kaikissa asioissa samaa mieltä kuin puolueen johto. Näen kuitenkin, että osallistumattomuus puoluepolitiikkaan protestiksi ei ole ratkaisu.

Osallistuessani politiikkaan en ole allekirjoittamassa vain puolueen edustajien ajatuksia, vaan olen kehittämässä puolueen toimintaa ja muistuttamassa keskustan perimmäisistä arvoista:

  • Vastuullisuus ja vapaus
  • Yhteisöllisyys ja välittäminen
  • Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus
  • Sivistys
  • Ylisukupolvisuus ja kohtuullisuus
  • Kestävä luontosuhde
  • Paikallisuus

Keskusta ei ole minulle vanhempien perintö, vaan olen valinnut puolueeni omien arvojeni pohjalta. Vielä ennen ehdokkuuslomakkeen allekirjoittamista tarkistin monien puolueiden puolueohjelman. Ratkaisun tein ajatellen, mikä puolue on reilu niillekin, jotka ovat yhteiskunnassamme kaikkein heikommassa asemassa. Ympäristöä unohtamatta.

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *