Miljoona, miljoona, miljoona linkkiä ja abiturientin kuulumiset

Tarkoitukseni oli pitää hiljaiseloa seuraavat puolitoista viikkoa politiikasta, koska ylppärit hengittävät tällä hetkellä niskaan melko agressiivisesti. Mutta täällä sitä taas ollaan – tarkoituksena helpottaa teitä ehdokkaan valinnassa! (Äidinkieli siis selätettiin tänään, vielä on edessä pitkä matikka ja keskipitkä ruotsi.)

Ajatuksiani en ehdi nyt enempää purkaa, mutta kokoan tähän linkkejä eri vaalikoneisiin, joista näet vastaukseni. Muutamassa kohdassa kysymyksen asettelu oli melko kehno, joten älkää tehkö turhan dramaattisia johtopäätöksiä. Kysykää, jos joku kohta ihmetyttää ja vaatii perusteluja. Harvaan kysymykseen ehtisin kommentoimaan – aikaa vievää puuhaa nuo vaalikoneet.

Ylen vaalikone on varmaankin valtakunnallisesti yksi eniten ehdokkaiden vastauksia kerännyt vaalikone. Tehkää vaalikone ja vertailkaa mun vastauksiin!

Helsingin Sanomien vaalikoneeseen pääset tästä. Mun vastaukset näkyy tämän linkin takaa.

Lisäksi Keskustalla on oma kevään kuntavaaleja varten perustettu sivu huolenpitoa.fi. Sieltä pääset näkemään kotikuntasi keskustalaiset ehdokkaat. Turkulaisten joukosta löydät tietysti minut. 🙂

Ylen Kuntatutka on koonnut  jokaisesta kunnasta mukavan tiiviin paketin. Sieltä pääset tutustumaan mm. kotikuntasi polttavimpiin puheenaiheisiin ja näet, kuinka monta tähteä kuntasi keräsi esim. ilmapiiristä. (Sieltä ei siis pääse näkemään mun vastauksia tai kommentteja. Lisäsin ihan vaan siksi, että kaikille löytyisi helppo väylä päästä perille oman kunnan tämänhetkisestä menosta.)

Muutamat vaalikoneet ovat vasta tulossa (ainakin Turun Sanomien). Niiden linkit lisään sitten, kun ne ovat julkaistu.

Lisäksi olen sitoutunut ehdokkaana edistämään kuntani luopumista kivihiilen poltosta mahdollisen tulevan valtuustokauden aikana. Muutkin sitoutuneet ehdokkaat pääset näkemään täältä.

Nyt aion keskittyä 1,5 viikkoa ylppäreihin. Olisihan silkkaa hulluutta laiminlyödä opiskelu nyt, kun 2,5 vuotta näihin kokeisiin ollaan valmistauduttu.

Sillä aikaa te kaikki voisitte alkaa etsiä omaa ehdokasta. Ei ole ihan sama, kuka päättää asioistasi kunnanvaltuustossa. Turkulaisille potentiaalinen ehdokas on numerolla 497! 😉

Tsemppiä muillekkin kevään kokeisiin ja muihin koetuksiin!

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *