Mitä Interrail opetti 1/3

Olimme viime kesänä siskoni kanssa reilaamassa Belgia-Englanti-Skotlanti-Irlanti. Kun reissusta on kulunut liki vuosi, taitaa olla aika avata kuva- ja muistoarkistot. Ja tietysti koota vähän juttuja, jotka koettiin toimiviksi reissatessa – jospa joku vaikka hyötyisi joskus omalla reissullaan!

Meillä ei ollut tarkoitus kiertää koko Eurooppaa kerralla, koska halusimme tutustua rauhassa kohdemaihimme ilman suurempaa stressiä aikatauluista. Lisäksi systeri odotti esikoistaan, joten haluttiin mennä fiiliksen mukaan ja reitti elikin matkan aikana.

Oltiin varattu etukäteen suurin osa majoituksista (joko hostelli tai dormi). Pienemmissä paikoissa emme varanneet majoitusta, mikä osoittautui virheeksi… (palaan siihen myöhemmin!) Liput hommattiin VR:n asemalta. Meillä oli lipussa 5 matkustuspäivää ja reissussa oltiin kaikenkaikkiaan 19 pv. Eka kohde oli Belgia ja Bryssel. Brysselissä on ihan kivoja rakennuksia ja puistoja, mutta muuten se ei ehkä oo mikään lomakohde numero 1. Se kuitenkin valikoitui kohteeksi, koska

  1. saimme halvat lennot (joihin sisältyi monen tunnin vaihto Köpiksessä… mutta se ei haitannut yhtään, koska koeviikon univelat tuli kuitattua lentokentän penkeillä)
  2. kohteessa asusteli yksi systerin kavereista, joka oli osan aikaa oppaanamme
  3. päästiin Euroopan Parlamenttiin kierrokselle.

Manneken Pis

Parlamentin edustalla

Brysselistä puolen tunnin (?) junamatkan päässä sijaitsi Brugge, johon teimme päiväreissun. Emme käyttäneet tähän yhtä matkustuspäivää Interrail-lipusta, koska matka oli suht edullinen. Bruggen keskiaikaiseen keskustaan ei oltu tehty paljoa muutoksia, joka oli hieno monine kanavineen. Wikipedia kertoo, että keskusta-alue kuuluu myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Bruggesta mulla ei ole kovin edustavia kuvia. Paikka olisi varmasti vieläkin hienompi, jos aurinko olisi näyttäytynyt…

Brysselin terrori-isku oli ollut samana keväänä, mikä tietysti vähän mietitytti. Haluttiin kuitenkin uskoa, ettei terroristit nyt toista iskua samaan paikkaan heti tee – ja hengissä ollaan! Ylipäätään en halua elää pelon kanssa, sillä koska vain voi sattua mitä tahansa, joten turha murehtia. Isku näkyi pitkälti vain aseistetuin sotilain, joita näkyi eniten metroasemilla.

Brysselistä suuntasimme EuroStarin kanssa Lontooseen. Matka kesti muistaakseni pari tuntia. (Muistaakseni Interrail-passilla ei voinut matkustaa EuroStarilla, minkä vuoksi olimme varanneet matkan jo Suomessa.) Lontoossa meillä oli varattuna dormi, jossa ensimmäisenä yönä oli 2 hollantilaista tyttöä ja sitten 2 jenkkiä. Dormeissa oli se hyvä puoli, että pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin ja majoitus oli edullista. Meille sattui aina mukavat huonetoverit, pois lukien yksi… Siitä myöhemmin.

Lontoon rautatieasema

Lontoosta joku muu osaa kertoa varmasti paremmin. Älkää kivittäkö mua, mutta musta ei tullut Lontoo-fania. Saattoi johtua siitä, että seikkailimme juoksutrikoissa ja villapaidoissa ympäri kaupunkia siististi pukeutuneiden lontoolaisten seassa 😀 (reilatessa vaatteiden pitää olla käytännöllisiä ja lämpimiä – etenkin jos matkaa Skotlantiin). Suosikiksi nousi ehdottomasti Mamma Mia! -musikaali.

Lontoosta lähdimme kohti Skotlantia ja Glasgowia. Netissä se oli kerännyt paljon negatiivisia kommentteja, mutta mun mielestä tuo vanha teollisuuskaupunki oli oikein kotoisa ja rento paikka (etenkin Lontoon jälkeen). Siellä me oikeastaan vaan kierreltiin kauppoja, mitä muissa kohteissa emme juuri tehneet.

Näkymät hostellista

Sittenpä oli taas aika pakata rinkat ja hypätä junaan. Tällä kertaa kohteena oli Fort William. Matkalla piti tietysti käydä tsekkaamassa Harry Potterista tuttu Glenfinnan. Mutta siitä lisää myöhemmin uusien kuvien kera.

Hallanheimo Piia

Piia Hallanheimo

Leave a Reply Text

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *